Hiken
Door: miamathijssen2
Blijf op de hoogte en volg Mia
19 Juli 2012 | Trinidad en Tobago, Port of Spain
Alweer erg lang geleden, lijkt het. Veertien dagen in Nederland geweest Van hot naar her gerend, 1600km gereden en heel veel vrienden en kennissen gezien. Lekker meegelopen met de Nordic Wandelaars. De trouwerij van mijn enige nichtje bijgewoond. Was erg gezellig en mijn moeder heeft de hele dag meegemaakt. Wat kan die genieten, zeg, alleen al omdat ze er bij kan zijn.
De terugvlucht naar Trinidad was anders dan de vorige keer. Ik had geen zin om een nacht in Londen te blijven, dus boekte ik een vlucht via Londen met 1 uur overstaptijd naar Barbados en 2,5 uur overstap naar Port of Spain. Ik had heeeeeel veel bagage bij me. In Londen raakte ik al één koffer kwijt , die had de overstap niet gered. Moest trouwens zelf ook erg hard rennen om mijn vlucht te halen. In Barbados had ik een handbagagekoffer in het ruim laten zetten. Die was ik in Trinidad ook kwijt! British Airways (BA) gaf me meteen een 35 US$ VISAkaart mee om de eerste dagen schoon door te komen. (wisten niet, dat ik hier alles heb en heb de kaart lekker aangenomen). De eerste koffer werd dezelfde avond nog keurig thuisbezorgd, de dag erna de tweede. Verder word ik een steeds grotere fan van KLM. De maaltijden en de bediening worden echt een stuk beter verzorgd dan bij BA.
Naast Johan was mijn superbuuf Leontien ook blij, dat ik weer terug was. Konden we eindelijk gaan hiken. Onze eerste tocht samen was naar Edit Falls, een mooie klim over soms wel gladde stenen. De waterval gaf nog niet veel water, maar de tocht ernaar toe is al schitterend. Daarna zijn we 50 minuten doorgelopen naar Macqueripe Bay. Heerlijk gezwommen in de zee, even geluierd op het strand en op het “terrasje” nog wat gedronken onder een amandelboom. De amandelen vielen er voortdurend uit, en dat doet echt pijn, dus zijn we weer terug gelopen. We zagen nog een grote sprinkhaan op het hek zitten.
Voor de tweede tocht hadden we wat kennissen warm kunnen krijgen. Eindelijk wordt het wat met ons hikingclubje (dachten we). Met 5 vrouw zouden we naar Paria Bay lopen. Een tocht van 6 uur vv. Helaas, de een na de ander viel af. Last van de nek, vanwege de onveiligheid, etc . We worden hier van alle kanten gewaarschuwd, dat het onveilig is om zonder mannen op stap te gaan. Nou, vijf vrouwen met stokken ga je niet zomaar te lijf, toch? Gelukkig was er een hele sportieve collega van Johan voor 14 dagen over uit Nederland, die wel wat van het eiland wilde zien. Zij heeft een vrije dag genomen en is met ons meegegaan. Het was weer een prachtige, pittige tocht en mijn superbuuf heeft weer respect voor de ouderen gekregen. Die zitten niet allemaal achter de geraniums, tenslotte (oei, voel me plotseling heel oud als ik dit schrijf). De tocht begon bij een uitspanning van een 80jarige Duitser, die hier al 47 jaar woont. Hij vindt het erg gezellig als we komen en houdt wel van (jonge)vrouwen. Voor de zekerheid nog eens gevraagd of het veilig genoeg is. Prima, niets aan de hand. Wel uitkijken dat je, als het gaat regenen, uit de buurt van de rivier blijft, want dan gaat het erg hard tekeer en komt er van alles (stenen, zand) naar beneden. We hadden uitstekend weer! Beetje bewolkt, maar dat is wel fijn als je loopt.
Onderweg hadden we prachtige kijkjes op de rotsige kust en ook de Pariabaai was erg mooi. Je zag er nog verse sporen van leatherback-schildpadden, maar jonge schildpadjes, die rond deze tijd ook uitkomen hebben we niet gezien. Jammer!
Johan en ik zijn een fotocursus gaan doen. Drie zondagen om 6 uur klaarstaan om met Roger Neckles, de fotograaf, op pad te gaan. Wat een geweldige man. Hij is heel enthousiast en kan prachtig vertellen en hele mooie foto’s maken, maar ook overbrengen hoe je mooie foto’s maakt. Bij de foto’s van de waterlelies begon hij allerlei vogelgeluiden te imiteren en de vogels kwamen gewoon te voorschijn. Onvoorstelbaar! Bij thuiskomst hebben we op internet zijn doopceel gelicht. Het blijkt ook niet de minste fotograaf te zijn. Maakt foto’s voor National Geographic, BBC en is op dit moment bezig natuurfilms te maken. Wat zijn we toch bofkonten.
Wel vervelend, dat hij je zoveel leert! Nu ik de foto’s van de cursus bekijk blijft er er niet zoveel goeds over. We moeten onze 5 beste foto’s voor commentaar naar hem sturen. Ik kan je vertellen, dat er heel veel afvallen omdat er fototechnisch van alles aan mankeert. Maar ik durf ze nog wel op de site te zetten hoor, want het geeft nog wel een indruk van de mooie natuur.
Zoals de foto op het vliegveld al aangeeft is Trinidad en Tobago het land van de steelpan. Laatst zijn we naar een steelpan concert geweest. Vier bands gaven om beurten een concert. Een hele groep musici staan in rijen opgesteld met diverse soorten drums. Soort bij soort. Wist niet, dat er zoveel uit een “pan” kan komen. De musici swingen achter hun drum. En tjonge, wat een sfeer: het swingt de pan uit! Nu pas weet ik waar die uitdrukking vandaan komt! Iedereen, jong en oud geniet . Sommigen gaan in hun eentje lekker uit hun dak, helemaal in trance. Het concert is mooi, maar het publiek is minstens even interessant. Prachtige oude mannen, die swingend rondlopen, kleurrijke mensen, mooie hoofdtooien, alle culturen door elkaar: Creolen, Indiërs, een enkele witte buitenlander. Prachtige haardrachten en mannen, die al 18 jaar niet geknipt zijn. Jammer, dat de foto’s en video erg slecht zijn omdat het zo donker was (wie weet leer ik dat ook nog op de cursus, :)) Maar ik denk, dat de sfeer wel over komt.
Dat was het weer voorlopig. Ik vind het leuk ook van jullie weer te horen hoe het met jullie gaat.
Groetjes vanuit een zonnig Trinidad :), met af en toe een hele grote plensbui.
20 Juli 2012 - 06:48
Janny Brooijmans:
Wat een geweldig verhaal en schitterende foto's. Nou Mia, het lijkt erop dat het hier nu ook zomer gaat worden. Op onze nordic tochten veel modder en nattigheid van boven. Maar de Kalmthoutse heide met Fons was een mooie zonnige en ook winderige tocht. Ik heb niet zo veel spannends te vertellen, Dook en ik zijn 2 weken gebruind in Kos, en heerlijk volgegeten en veel cultuur en geschiedenis van de Grieken gehoord en gezien. Nu weer thuis genieten van alles hier. Groeten en tot horens maar weer -
22 Juli 2012 - 17:29
Dien Van Der Marel:
Hallo Mia.
Wat een mooi verhaal weer. En ook van die mooie foto's. Volgens mij heb je helemaal geen fotocursus nodig want het ziet er geweldig uit.
Geniet nog maar van je tochten daar en van het land. Wij genieten wel van je verhalen.
Tot de volgende keer. -
23 Juli 2012 - 17:55
Gerie Diks :
Hoi. Mia
Wat een leuke verhalen het lijkt een groot avontuur daar (doe wel voorzichtig hoor)
Wij hebben de vierdaagse er op zitten,Peter heeft gelopen en ik gesupport! Weet niet wat zwaarder was .Elke dag om 4 uur op en stapels brood smeren, dan aan moedigen op de fiets er naar toe 20km. Dan weer terug voor het eten zorgen enz . Heb besloten om te gaan trainen om volgend jaar ook mee te lopen. We hebben op een camping gestaan en het was dan ook Bere gezellig. Heel veel gefeest en wat een saamhorigheid onder de mensen geweldig om te ervaren.
Nu is het genieten van eindelijk prachtig weer , kunnen we tenminste opdrogen.
Mia geniet van jullie tijd daar het gaat super snel.
Gr. Gerie -
30 Juli 2012 - 14:32
Itasnijders@gmail.com:
Hallo Mia,
Leontien heeft ons dit verslag doorgestuurd, erg leuk. Ik ben dus de moeder van de "buuf" en ben ontzettend blij dat jullie het zo leuk hebben samen. Wim heeft in Bergen op Zoom al kennis gemaakt en ik hoop dat wij ooit nog kennis kunnen maken in het verre Trinidad!!
Het ga jullie goed en geniet van alles. Groetjes Irene en natuurlijk ook Wim -
03 Augustus 2012 - 23:07
Mila:
Hallo Mia,
Ik heb gelezen datje voor 15 maanden in Trinidad en Tobago zit. ik wilde je wel wat informatie vragen. mijn email adres heb ik gestuurd. Het ga julliegoed en geniet ze.
groetjes, Mila -
16 Augustus 2012 - 20:27
Karel En Agnes :
Hoi Mia en Johan,
Wat een ervaringen zeg. Ook spannend toch? Pas goed op jezelf en neem niet te veel risico's .
Veel liefs van Agtnes en Karel -
20 Augustus 2012 - 22:24
Janny Moll:
Hallo Mia en Johan,
Vanavond eens even in jullie verslagen gedoken. Klinkt allemaal prachtig en ziet er ook fantastisch uit. We zullen gauw een langere mail sturen.
groeten van Henk en Janny -
20 Augustus 2012 - 22:49
Marianne Hartman:
Hoi Mia en Johan
Heerlijk om jouw (jullie)verslag weer te lezen.
Voor mij ben je een ware fotografe hoor,ik heb er de balle verstand niet van dus alle foto's zijn voor mij geweldig.
Spannend om zo een "onveilige"wandeltocht te maken oh wat zou ik daar graag bij geweest zijn.
Wat dat betreft ben ik net een klein kind n.l. alles wat gevaarlijk is ,vind ik leuk en spannend.
Jammer Mia dat je volgende week niet bij de nichtjesdag bent,je hebt zowiezo een rotweek achter de rug door het overlijden van jullie Jack.
Kan ik nog iets voor je moeder betekenen de komende tijd,of heeft ze liever geen behoefte aan teveel aandacht.Ik hoor het graag van je.
groetjes Marianne -
21 Augustus 2012 - 20:26
John Lubbers:
Mia en Johan,
Leuk jullie verslagen te lezen.
Aan die foto's mankeert dus van alles..............zal wel. Ik vind ze mooi !!
Hier alles naar wens.
We zijn 2 weken in Macedonie geweest. Na 10 jaar was het een leuke ervaring en voor herhaling vatbaar. De bevolking is zo gastvrij en gezellig. Was dit helemaal vergeten.
Nog even de ambassade bezocht die ik in 1998 heb opgebouwd. Leuk om weer een aantal oude (lokale) collega's te ontmoeten.
Daarnaast natuurlijk sweet memories opgehaald met Fisla.
Groeten
John en Fisla -
26 Augustus 2012 - 15:37
Ina Kort:
Hallo Johan en Mia,
Ik heb genoten van je verslag, Mia.Volgens mij ben je een volleerd fotografe!!!!
Wij hebben net een geweldige vakantie afgesloten op Ameland. We hadden de 2 mooiste weken van deze zomer. Heerlijk gezwommen in zee en veel gefietst. Leendert heeft zijn "brommer"mee,dus hij genoot van de vrijheid die dat hem gaf.
Ook de kleinkinderen en Saskia hebben erg genoten. (Mirco is na een paar dagen naar Cyprus vertrokken)
Volgende week ga ik met Annelies en Margriet naar een tentoonstelling van schilders die veel raakvlakken hebben met de Ploeg,n.l.Painting Canada. Ik verheug me er op!
Groeten, ook van Leendert, Ina
24 September 2012 - 20:27
Lisette De Wit:
Hoi Mia,
Eindelijk eens tijd gevonden om naar de site te gaan. Druk met werk en genieten van mijn kleinzoon. Ieder weekend zeggen mijn man en ik: "Hoe kan het dat het al weer zondag is?? De weken vliegen voorbij." Ik vind je foto's prachtig. Zelf heb ik er nooit zo'n interesse in gehad, maar de laatste 2 weken knip ik ook af en toe een foto zodat opa en kleinzoon ook eens samen op de foto staan. En afgelopen zondag tijdens de doop van het dochtertje van een neef van ons heb ik ook maar wat foto's gemaakt, voor geval er bij de officiele fotograaf wat mis ging. Soms geen tijd door werk en oppassen om op maandag mee te lopen met het Nordic Walken, maar dat wordt dan weer goed gemaakt door een wandeling in het weekend (afgelopen zaterdag de Dam tot Damloop in Amsterdam gedaan). Ons maandagclubje mist jouw aanwijzingen en gezelligheid heel erg. Probeer nu wat regelmatiger op de site te kijken want het is echt genieten om de foto's te zien. Veel hikeplezier en tot ziens.
Lisette de Wit -
06 Oktober 2012 - 19:38
Mariette:
hallo Johan en Mia,
Schitterend weer je verslagen. Je had niet de sport in moeten gaan, maar in de journalistiek!! hier is de tijd erg snel gegaan. Met leuke en minder leuke zaken.Olaf doet het nogsteeds goed. het blijft een wonderkind.
maar wat is het daar prachtig en je blijft maar lopen. Mooi hoor. om jaloers op te worden. Ik probeer echt meer van mij te laten horen.
Liefs mariette